Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Skarpskjutning med Robot 17

Victor Persson

Under veckan har personal ur Amfibiebataljonen tillsammans med värnpliktiga soldater från Utbildningsbataljonen vid Amfibieregementet genomfört skarpskjutningar med Robot 17 – ett av amfibieförbandens viktigaste vapensystem i försvaret av Sveriges kust- och skärgårdsområden. Nedan kan du ta del av några bilder från veckans verksamhet.

 

Robot 17 används av amfibieförbanden för att försvåra för en motståndare att ta sig in med fartyg i den svenska skärgården eller hamnar.

Robot 17 styrs  av reflektionen från en laser som belyser målet. Amfibieeldenheterna är den enhet som har till uppgift, att med hjälp av en belysare, belysa det mål som roboten är avsedd för. Något som göras dolt från en annan plats än den där roboten står grupperad.

Som en liten prick på den klarblåa himlen syns roboten för en kort stund precis efter avfyrning från en dold grupperingsplats bland klipporna innan den med full kraft sätter fart mot sitt mål.

Roboten har en mycket god precision och kan verka från land och från fartyg mot andra mål, både på vattnet och på land.

Robotsystemet transporteras idag med stridsbåt och bärs i land av amfibiesoldater.

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *