På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Var med och bidra!

Denna blogg skrivs för att uppmuntra till diskussion av marina frågor. Jag vädjar därför om er hjälp med att få till rätt innehåll, ett innehåll som intresserar er läsare.

Jag ber om hjälp med följande:

  • Fortsätt att kommentera inlägg, författaren svarar så snart det är möjligt. Ibland kan det dröja ett par dagar, särskilt under långhelger eller tjänsteresor. Kommentarer granskas före publicering, varför de inte syns omedelbart om någon undrar.
  • Ge förslag på ämnen som vi ska skriva om. Bland annat de marina förbandscheferna kommer att hjälpa till med att föda bloggen, men allas ideér är viktiga.
  • Vi välkomnar gästinlägg med marin anknytning, förutsatt att dessa är konstruktiva och håller en respektfull ton. Man får absolut vara kritisk på marinbloggen. Att vara anonym är heller inget problem så länge man håller ovanstående enkla regler om respekt.

Förslag, gästinlägg eller synpunkter kan skickas till Marinstaben.

Jag ser fram emot ert engagemang!

Ewa Skoog Haslum
Marinchef