På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Marinchefens ord om den inställda övningen Aurora 20

Jimmie Adamsson

 

Idag fattade ÖB beslut om att Försvarsmaktsövningen Aurora 20 skall flyttas fram på grund av den pågående pandemin COVID-19. Jag vill ta tillfället i akt att tacka alla er som stödjer samhället i olika funktioner och som visar att individer, näringsliv och myndigheter i Sverige kan samlas runt ett gemensamt mål och ge ett ansikte åt begreppet Tillsammans. Jag utesluter inte att behovet av Försvarsmaktens resurser kommer att öka under den närmaste tiden och att COVID-19 i grunden kommer att påverka marinen under en längre period.

Just nu stödjer många militära förband samhället på olika sätt och detta stöd kommer att fortsätta framgent. Parallellt med detta stöd planerar marinen att genomföra en kortare övning under maj månad som en del av vårt kontinuerliga arbete med att utveckla vår marina förmåga.

Jag har nu gett i uppgift till Marinstaben att ta fram ett övningskoncept för de marina förbanden som ger varje enskilt förband möjligheter att utveckla sina förmågor samtidigt som risken för en smittspridning av COVID-19 skall minimeras. Vilken omfattning dessa övningsmoment kommer att ha eller vilka dagar som kommer att tas i anspråk är ännu för tidigt att säga, men mer information rörande detta kommer inom kort.

Marinens personal kommer inte gå opåverkade genom denna pandemi vilket ställer krav på såväl planering som omsorgen om varandra. Försvarsmakten är en av de grundpelare som samhället vilar på och det är när samhället utsätts för påfrestningar som vi skall vara beredda att leverera effekt. Det gör vi genom att upprätthålla vår beredskap och samtidigt leverera det stöd som samhället efterfrågar.

Ewa Skoog Haslum

Marinchef

 

Foto: Bezav Mahmod

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

2 kommentarer

  • Daniel Karlsson 3 april 2020 21:40

    Betyder detta att vi som är inkallade på repetionsövning enligt totalförsvarslagen under maj månad i marinen (marinbasen) också blir flyttat till annat datum?

    • rebeccalandberg Daniel Karlsson 3 april 2020 21:50

      Planering för hur den marina verksamheten kommer att bli pågår och beslut och direktiv kommer inom kort.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *