Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Flottiljbyte för korvetter

Jimmie Adamsson

Strax efter soluppgången, denna januarimorgon, kastade HMS Härnösand loss från Örlogshamnen i Karlskrona för sista gången i Tredje sjöstridsflottiljens organisation. Hon går mot Stockholm och kollegorna på Fjärde sjöstridsflottiljen där hon byts mot HMS Visby. Förr i tiden, när flottans fartygsnumerär var större, var fartygsbyten mellan flottiljer vanliga medan det nu för tiden är relativt ovanligt.

– Anledningen till bytet är att vi nu får samtliga tre Visbykorvetter med helikopterdäck på Tredje sjöstridsflottiljen. Närheten till helikopterskvadronen i Kallinge gör att samövningar är mycket enklare här nere i syd, säger Per Edling som är chef för Tredje sjöstridsflottiljen.

Fartygschef Gustav Reimfelt med besättning har jobbat en tid med att göra fartygsbytet så smidigt som möjligt:

– HMS Härnösand har haft Karlskrona som hemmahamn sedan hon sjösattes för drygt 15 år sedan, 2004. Nu önskar vi kollegorna lycka till. Härnösand är ett bra fartyg i den utmärkta fartygsklass som Visbykorvetterna utgör. Nu ser vi fram emot att ta över HMS Visby.

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *