Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Flygvapenchefen besökte HMS Nyköping

Jimmie Adamsson

Flygvapenchef Carl-Johan Edström besökte idag HMS Nyköping tillsammans med bland annat marinchef Jens Nykvist. Besökarna anlände lämpligt nog med helikopter vilket gav en möjlighet att se hur besättningen och organisationen på en korvett jobbar med sjöoperativ helikopter. Fartygschef Thomas Zimmerman visade runt på fartyget och beskrev både förmågor och utmaningar. Han underströk vinsten med att använda ombordbaserad helikopter som sensor, och därigenom kunna identifiera mål bortom horisonten.

Marinchef Jens Nykvist var nöjd och tycker att besök ombord ger både kunskap och nya tankar.

− En av de viktigaste frågorna vi i marinen har vad gäller sjöoperativ helikopter är hur att påverka den idag tidsödande utbildningen som våra fartygsbesättningar regelbundet gör för att få hantera helikoptern ombord, utan att för den skull tumma på flygsäkerheten.

 

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *