På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Säkerhet och utveckling i fokus vid marint chefsmöte

Jimmie Adamsson

Konferensen är ett bra forum för att diskutera viktiga ämnen. Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten

Björn von Sydow, höll föredrag under konferensen. Foto: Kristina Swaan/Försvarmakten

I dag avslutades en två dagar lång konferens med Östersjöns och Norges marina chefer, där svenska marinchefen, konteramiral Jens Nykvist stod som värd.

Konferensen Baltic Commanders Conference,(BCC), är ett återkommande arrangemang där marincheferna diskuterar aktuella ämnen som rör vår gemensamma marina region.

Säkerhetsläget i Västershavet och Östersjön och gemensam utveckling var i fokus under årets konferens.

Att skapa stabilitet och säkerhet tillsammans ligger i alla deltagande nationers intresse. En konflikt i regionen påverkar alla och därför finns det också förväntningar på att alla nationer har en marin förmåga vilket också diskuterades.

Konferensen är ett mycket bra forum för att stärka samarbeten och skapar bra förutsättningar för fortsatt gemensam utveckling. Björn von Sydow, tidigare riksdagsledarmot, var en av talarna under konferensen. Även han talade om säkerhetsläget och den militära förmågan.

I samband med att konferensen avslutades, överlämnade marinchefen Jens Nykvist över stafettpinnen till Polens marinchef som står som värd för nästa Baltic Commanders Conference.

 

Mj Kristina Swaan

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *