Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Säkerhet och utveckling i fokus vid marint chefsmöte

kristinaswaan

Konferensen är ett bra forum för att diskutera viktiga ämnen. Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten

Björn von Sydow, höll föredrag under konferensen. Foto: Kristina Swaan/Försvarmakten

I dag avslutades en två dagar lång konferens med Östersjöns och Norges marina chefer, där svenska marinchefen, konteramiral Jens Nykvist stod som värd.

Konferensen Baltic Commanders Conference,(BCC), är ett återkommande arrangemang där marincheferna diskuterar aktuella ämnen som rör vår gemensamma marina region.

Säkerhetsläget i Västershavet och Östersjön och gemensam utveckling var i fokus under årets konferens.

Att skapa stabilitet och säkerhet tillsammans ligger i alla deltagande nationers intresse. En konflikt i regionen påverkar alla och därför finns det också förväntningar på att alla nationer har en marin förmåga vilket också diskuterades.

Konferensen är ett mycket bra forum för att stärka samarbeten och skapar bra förutsättningar för fortsatt gemensam utveckling. Björn von Sydow, tidigare riksdagsledarmot, var en av talarna under konferensen. Även han talade om säkerhetsläget och den militära förmågan.

I samband med att konferensen avslutades, överlämnade marinchefen Jens Nykvist över stafettpinnen till Polens marinchef som står som värd för nästa Baltic Commanders Conference.

 

Mj Kristina Swaan

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *