Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Finsk-svenskt samarbete i vardagen

Jimmie Adamsson

Arkivbild på HMS Nyköping

Arkivbild på HMS Nyköping

Året om och dygnet runt övervakar marinen det svenska sjöterritoriet och internationellt vatten. Det görs med fasta radarsystem, flyg och fartyg, för närvarande är Visbykorvetten HMS Nyköping till sjöss och genomför sjöövervakning. Tack vare det goda finsk-svenska samarbetet, inom ramen för SFNTG (Swedish Finnish Naval Task group), har besättningen på Nyköping bunkrat diesel från det finska stödfartyget Louhi söder om Hangö.

– Att ha möjlighet att bunkra på Finska fartyg eller landstationer, till vardags och inte bara under övningar, ger oss en ännu högre flexibilitet och är ett tydligt exempel på vilken nytta samarbetet ger i den marina vardagen, säger Thomas Zimmerman som är fartygschef på HMS Nyköping.

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *