Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Grattis på 18 årsdagen!

kristinaswaan

Amfibieförbandet har unik förmåga att strida där vatten möter land. Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten

I dag den 26 oktober år 2000, var en tydlig milstolpe i marinens historia. Dåvarande kustartilleriet lämnade det fasta kustförsvaret för att helt fokusera på det rörliga amfibiesystemet. Förändringen skedde inte över en natt utan en väl grundad studie låg bakom. Studien påvisade att snabbrörliga manöverförband var en framgångsfaktor för att möta nya utmaningar och hot i ett alltmer förändrat omvärldsläge. Amfibieförbanden utgör en flexibel och unik komponent i marinen som verkar i grunda vatten, floddeltan och i kustnära områden. Amfibieförbandet har under de senaste 18 åren, fortsatt att utveckla sin unika förmåga vilket har gjort förbandet tillsammans med de övriga enheterna i marinen, efterfrågade både nationellt såväl som internationellt.

Grattis på 18-årsdagen och tack för bra insatser.

 Jens Nykvist, Marinchef

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *