Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Grattis på 18 årsdagen!

kristinaswaan

Amfibieförbandet har unik förmåga att strida där vatten möter land. Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten

I dag den 26 oktober år 2000, var en tydlig milstolpe i marinens historia. Dåvarande kustartilleriet lämnade det fasta kustförsvaret för att helt fokusera på det rörliga amfibiesystemet. Förändringen skedde inte över en natt utan en väl grundad studie låg bakom. Studien påvisade att snabbrörliga manöverförband var en framgångsfaktor för att möta nya utmaningar och hot i ett alltmer förändrat omvärldsläge. Amfibieförbanden utgör en flexibel och unik komponent i marinen som verkar i grunda vatten, floddeltan och i kustnära områden. Amfibieförbandet har under de senaste 18 åren, fortsatt att utveckla sin unika förmåga vilket har gjort förbandet tillsammans med de övriga enheterna i marinen, efterfrågade både nationellt såväl som internationellt.

Grattis på 18-årsdagen och tack för bra insatser.

 Jens Nykvist, Marinchef

 

 

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *