Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Internationellt ytstridsseminarium med fokus på yngre officerare

rebeccalandberg

Idag startade ett internationellt ytstridsseminarium på Fjärde sjöstridsflottiljen med deltagare från de svenska ytstridsflottiljerna, finska och den estniska flottan samt 6th Fleet i Neapel. Under tre dagar kommer deltagarna att fördjupa sig i stridsområdet ytstrid och dess olika aspekter. Föreläsare från Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) samt Försvarshögskolan (FHS) kommer under dagarna att ge värdefulla insikter rörande dagens situation i ämnet och detta kommer att kompletteras av en blick in i framtiden avseende sensorer och vapen via representanter från SAAB och Bofors.

Ytstridsofficerare från fyra olika nationer deltar under seminariet på Fjärde sjöstridsflottiljen. Foto: Rebecca Landberg/ Försvarsmakten

Det är sällan en officer får lägga tre dagar på att förkovra sig inom sitt eget stridsområde och utbyta erfarenheter med andra nationer. Målgruppen för ytstridsseminariet är yngre officerare för att utveckla dem inom sitt kompetensområde och förhoppningsvis göra dem lite mer farliga för en motståndare när dessa tre dagar är över.

Målgruppen för seminariet är yngre officerare för att öka deras möjlighet att utvecklas inom sitt kompetensområde. Foto: Rebecca Landberg/ Försvarsmakten

Inom ramen på besöket kommer deltagarna att besöka HMS Helsingborg för att på plats se hur den svenska Marinen löser de utmaningar som vårt operationsområde bjuder på. Helt avsiktligt är agendan för ytstridsdagarna tämligen lös för att kunna ge tid för diskussion. Förhoppningarna är att få många aspekter av stridsområdet belysta.

Efter torsdagens avslutning kommer vi att utvärdera formatet men jag ser framför mig att även andra stridsområden kommer att belysas på motsvarande sätt framöver.

 

Fredrik Palmquist

Chef Fjärde sjöstridsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *