På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Marinen stärker förmågan tillsammans med andra

kristinaswaan

Marinen är på olika sätt ständigt närvarande i och kring Östersjön. Foto: Kristina Swaan/Försvarsmakten

Marinen bedriver verksamhet parallellt och inom en stor bredd. Vi genomför utbildning av rekryter och kadetter, ceremoniell verksamhet, insats i Mali med hela förband och stödjer samtidigt andra insatser med personal. Marinen är på olika sätt ständigt närvarande i och kring Östersjön. Samtidigt genomför eller deltar vi i både nationella såväl som multinationella övningar.

Allt det vi gör syftar till att utveckla våra krigsförband och stärka vår försvarsförmåga, enskilt och tillsammans med andra. I dagarna inleds en av höstens stora marina övningar, NORTHERN COASTS 2018 (NOCO 18).

Säkerhet är allas ansvar

NOCO är en årligen återkommande mycket viktig övning för marinen där vi tillsammans med andra marina nationer kan fokusera på att träna och utveckla marinspecifika operationer. Att öva tillsammans med andra stärker samtidigt vår nationella förmåga då vi övar med kvalificerade enheter. Alla nationers deltagande i övningen är också ett sätt att visa att vi alla menar allvar med att ta ett gemensamt ansvar för att bidra till stabilitet och säkerhet i vårt närområde.

Bara några dagar senare inleds nästa stora övning, Trident Juncture 18. Även här deltar marinen nu tillsammans med både flygvapnet, armén och enheter ur 31 nationer. Övningen har flera syften varav en är att förbereda de styrkebidrag som ska ingå i NATO RESPONSE FORCE, NRF. Marinens bidrag utgörs av två korvetter av typ Visby samt en stödenhet.

Jens Nykvist, Marinchef

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *