Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Många lärdomar och nöjda övningsdeltagare

Jimmie Adamsson

Årets stora marinövning är avslutad och har i flera hänseenden överträffat förväntningarna. En första utvärdering har visat att självklart finns det saker att skruva på för att göra kommande övningar än bättre, men i det stora hela är de allra flesta väldigt nöjda. Endast ett fåtal personskador, inga svåra mark- eller miljöärenden och väldigt få klagomål från allmänheten talar också sitt tydliga språk.

Swenex 18 är den sista marina övningen i nuvarande organisation. Nästa gång finns en ny marinstab som ska leda övningen och en viktig uppgift är att behålla och utveckla det som byggts upp inom marinens övningsverksamhet.

ÖB besökte Swenex 18 den sista övningsdagen och mötte en reparationspluton och en understödspluton hos andra amfibiebataljonen, personal ombord på korvetten HMS Visby, fjärde sjöstridsflottiljens underhållsdivision och personal från tredje helikopterskvadronen. Han sammanfattade sitt besök med att ge sin uppskattning kring den marina verksamheten: ”Ni är fantastiskt bra på att slåss med det ni har.”

 

Sammanfattar övningen

Marintaktisk chef, Anders Olovsson som har varit chef över Task Force 702 under övningen sammanfattade Swenex 18 under den avslutande utvärderingen: ”Jag är otroligt lyckligt lottad som får tillhöra detta team och känner förtroende och tillit till marinen idag. Jag känner många av er personligen och under övningen har vi byggt upp förtroendekapitalet ytterligare. Tillsammans med ett tiotal andra organisationsenheter har vi i marinen också ökat vår förmåga att vinna striden. ”

Michaela Linge

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *