På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nordiskt militärt samarbete

kristinaswaan

Det råder allt större osäkerhet i vår omvärld och vårt närområde i och kring Östersjön och Västerhavet är inte på något sätt undantaget. En incident eller konflikt i området kommer att påverka alla länder i regionen på ett eller annat sätt.

Besökarna fick se och uppleva lite av den utrustning som röjdykarna använder. Foto: Röjdykardivisionen/Försvarsmakten

För att tillsammans skapa stabilitet och säkerhet i området, pågår det sedan många år ett nordiskt militärt samarbete på olika nivåer. Samarbetet innebär bland annat att nationerna tillsammans har möjlighet att utveckla kostandseffektiva långsiktiga lösningar som ökar den militära förmågan både som enskild nation men också tillsammans. Nyligen genomfördes det årliga nordiska försvarsstabschefsmötet som ett led i det fortsatta samarbetet. De nordiska cheferna hade ett gediget program där mötet växlade mellan viktiga diskussioner om säkerhetsläget och förbandsbesök.

Ett mycket uppskattat besök genomfördes på 44. Röjdykardivisionen med kommendörkapten Carl-Johan Djurstedt Holm som värd. Där fick gästerna en orientering om marinen i stort och vägen framåt samt en presentation av röjdykardivisionens förmågor med förevisning av materiel som används både under, på och över vattenytan.

Chefen för röjdykardivisionen Carl-Johan Djurstedt Holm redogjorde för marinen i stort samt egna förbandets förmågor. Foto: Röjdykardivisonen/Försvarsmakten

De nordiska cheferna anlände med HKP 16 till Skredsvik. Foto: Röjdykardivisionen/Försvarsmakten

Gemensamma övningar är viktigt för att utveckla gemensamma förmågor. Foto: Kristina Swaan/ Försvarsmakten

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *