Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ny volym av Allmän sjökrigshistoria utgiven

Jimmie Adamsson

Boken ”Allmän sjökrigshistoria 1965-2000” kommer att finnas utgiven 1 mars 2018. Det är den sjunde volymen i serien, som inleddes för precis 100 år sedan, då kommendörkaptenen av 1.graden Otto Lybeck gav ut första delen. Den avhandlade tiden från ångans införande omkring 1850 och fram till utbrottet av Första världskriget 1914 och nu har kommendörkaptenen (mst) Magnus Haglund på uppdrag av f d marinchefen amiral Bengt Lundvall skrivit del sju, som alltså omfattar tiden från 1965 och fram till senaste sekelskiftet.

Författaren överlämnade den 31 januari 2018 ett exemplar av första-utgåvan till marinchefen kam Jens Nykvist, vilket framgår av bilden.

 

Magnus Haglund

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *