På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

”Välkomna hem efter ert viktiga uppdrag i Mali”

kristinaswaan

Marinchefen delade ut Försvarsmaktens medalj för internationella insatser

Ännu en insats i Mali är avslutad för en av Röjdykardivisionens EOD-grupper. Marinchefen konteramiral Jens Nykvist hade den stora äran att genomföra medaljceremoni med styrkan. Ceremonin genomfördes torsdag den 19 oktober i Skredsvis, röjdykarnas hemmabas.

Marinchefen höll bland annat ett tal till EOD-gruppen där han hyllar både deras insats men även deras anhöriga.

”Jag vill börja med att säga, välkomna hem till er Röjdykare som har gjort en insats i Mali.

Det är med stor tacksamhet och stor ära som jag står här för att ta emot er. Tacksamhet, för att ni alla är hemma och välbehållna efter ert viktiga och riskfyllda arbete i ett komplext insatsområde. Ära, för att jag är oerhört stolt över er insats och det professionella sätt ni, Röjdykare har deltagit och bidragit till att öka säkerheten i området. Ert arbete har i allra högsta grad bidragit till att öka säkerheten inte bara för lokalbefolkningen utan också möjliggjort för era kollegor från Sverige såväl som andra nationer att de har kunnat lösa sina uppgifter på ett säkrare sätt.

Även om vi i dag inte har era anhöriga på plats vill jag ändå genom er sända ett stort tack till dem. Utan deras stöd skulle inte våra internationella styrkor fungera. Fungerar det inte hemma blir det svårt för er att fokusera på ert viktiga uppdrag vilket kan påverka både era och andra kamraters säkerhet, så ett stort varmt tack till dem, detta var lite ur det tal som marinchefen höll för EOD-gruppen”

EOD-gruppen får nu en välförtjänt ledighet.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *