Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Kustjägarmedaljen till amiral Jan Thörnqvist

kristinaswaan

Ordförande för Förbundet Kustjägarna och Sällskapet Kustjägarveteraner Olle Neckman dekorerade amiral Thörnqvist.

Fredag den 5 maj vid Försvarsmaktens Högkvarter erhöll viceamiral Jan Thörnqvist Förbundet Kustjägarnas förtjänstemedalj i silver, även känd som Kustjägarmedaljen. Ordförande för Förbundet Kustjägarna och Sällskapet Kustjägarveteranerna, Olle Neckman, dekorerade amiral Thörnqvist.

Viceamiral Jan Thörnqvist har i olika befattningar, som chef för Insatsledningen och som marinens högste företrädare varit högste chef för Kustjägare i skarp verksamhet, inom Sverige och utomlands. Thörnqvist har över tiden varit och är en god förebild som i sin gärning uppfyller Kustjägarnas motto, Mod – Kraft – Spänst, säger Olle Neckman.

Förbundet Kustjägarna (FKJ) är ett specialförbund under Försvarsutbildarna. Sällskapet Kustjägarveteraner (KJV) är en ideell kamratförening. Medlemmarna har som främsta uppgift att hålla kustjägarandan levande under ledorden, tradition, stolthet och gemenskap.

 

Text & bild

Mårten Granberg

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *