Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Uppmärksammat forskningssamarbete

Jimmie Adamsson

fyraikammarhallen

Det samarbete mellan Sjöstridsskolan (SSS) och Blekinge Tekniska Högskola (BTH) som presenterades igår har rönt en hel del intresse.

Samarbetet består i en doktorandtjänst hos BTH som bekostas av SSS. Mårten Silvanius arbetar sedan sju år som utvecklingsingenjör på FM DNC och kommer till våren att påbörja sin forskning i området undervattensoperationer.

Elementet vatten är i jämförelse med t.ex. rymden ganska outforskat. Östersjön i sig är ett utmanande hav med stora variationer i temperatur och salthalt. Det är det som lockar den blivande forskaren.
– Min forskning kommer omfatta människans och maskinens förmågor under vatten. Det kan röra sig om både kommunikation mellan människa och maskin, dataöverföring eller samarbete mellan dykare och ubåt, säger Mårten Silvanius.

Läs mer under länkarna nedan.

http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2016/02/undervattensteknik-forenar/

http://www.blt.se/karlskrona/nytt-samarbete-kring-undervattensteknik/

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=105&artikel=6369547

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

  • Jan Thörnqvist 17 februari 2016 14:22

    Grattis till ett mycket lyckat samarbete och upplägg med BTH. Nu hoppas vi att detta utvecklar sig åt rätt håll och ger ringar på vattnet.

    Kul med så duktiga medarbetare som tar bra initiativ - ser fram emot fler.

    Jan Thörnqvist
    Marinchef

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *