Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Den transatlantiska länken

Jimmie Adamsson

20150928_Mathias Jansson

Mathias Jansson, som bland annat tidigare varit chef för ME03 och fartygschef på HMS Carlskrona läser ett år av sin Högre stabsutbildning på U.S. Naval War College. Här kommer en första rapport från Mattias.

Som studerande vid Naval War College ingår det I utbildningen att genomföra en presentation av sitt hemland inför den egna klassen och inbjudna från hela skolan. Det inkluderar även Amerikanska studenter. I min internationella klass är vi 75 nationer representerade så möjligheten att lära sig nya kunskaper om länder och deras kultur är näst intill oändlig. Presentationen berör även historia, ekonomi och respektive länders försvar. Under mitt år på skolan i Newport, USA arbetar vi internationella studerande integrerat med våra amerikanska motsvarigheter i stora delar av utbildningen. Samarbetet på den här nivån av utbildning speglar enligt min uppfattning de mostavarande som sker mellan Sverige och USA även på andra nivåer. Dessutom byggs relationer mellan Officerare som i framtiden kan komma att samarbeta inom olika områden.

Mathias Jansson

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *