Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

På väg till Sydkorea

Jimmie Adamsson

_MG_0076Anton Lindén, dykbefäl på HMS Sturkö, är en av deltagarna i Military World Games (MWG). MWG är motsvarigheten till den civila idrottens olympiska spel. Vart fjärde år genomförs MWG i olika delar av världen i syfte att genom idrotten verka för fredsfrämjande och konfliktdämpande insatser under mandat från bl a FN där vi bygger goda personliga relationer enlig CISM motto som ledstjärna. ”Friendship through sport”.

– Vi flyger imorgon (torsdag 1 oktober). Invigningen är på lördag och på måndag kör grenarna igång, berättar Anton.

MWG (6th Military World Games, Korea 2015) genomförs under perioden 2 -12 oktober och Svenska Försvarsmakten skickar en trupp bestående av 108 deltagare (ledare och tävlande) och kommer delta i 8 av de sammanlagt 24 grenarna under spelen enligt nedan:

  • Marin femkamp
  • Flyg femkamp
  • Militär femkamp
  • Orientering
  • Skytte
  • Triathlon
  • Fäktning
  • Marathon

Antons gren är marin femkamp som i sin tur är uppdelad i fem delar;  hinderbana, livräddning, hindersim, sjömanskap och amfibielöpning. Sporten har sitt ursprung i Italien på 1950-talet och dess primära syfte var då att träna attack- och röjdykare.

Wikipedia har mer information om just Marin femkamp. Webbsidan för Military world games finns här.

Vi önskar Anton och de övriga svenska deltagarna lycka till!

Jimmie Adamsson
Tredje sjöstridsflottiljen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *