Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Marinens höstövning

kristinaswaan

Andra amfibiebataljonen förflyttar sig med både stridsbåtar, svävare, lätta trossfärjor och annat under övningen

Andra amfibiebataljonen förflyttar sig med både stridsbåtar, svävare, lätta trossfärjor och annat under övningen

Svävaren används för bland annat trupptransporter under övningen

Svävaren används för bland annat trupptransporter under övningen

Ledningen på alla nivåer övas

Ledningen på alla nivåer övas

 

 

 

 

 

 

 

 

Den marina höstövningen har nu pågått i några dygn, för Amfibieregementets del inleddes den redan i lördags (8/11). Förbandet startade övningen med en mobiliseringsdel där tidvist tjänstgörander soldater (GSS/T) hade kallats in för att tjänstgöra på 203:e amfibieskyttekompaniet. Efter en väl genomförd mobiliseringsövning anslöt resterande delar av förbandet under måndagen.

Övningen är av tillämpad karaktär så de övade förbanden vet inte i förväg vad som kommer att hända och i vilka områden. Förbandet får uppgifter inom ramen för deras förmågor, sedan är det upp till cheferna att fatta rätt beslut. Ett av syftena med den här typen av övning, är just att öva ledningen på olika nivåer.

Kristina Swaan, Amf 1

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *