Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Kockums jubiléumsfond

Jimmie Adamsson

IMG_0489

Idag genomfördes utdelning av belöningar ur Kockums jubileumsfond för undervattensteknik till särskilt förtjänta pristagare. Utdelningen gjordes av Marinchef Jan Thörnqvist och Ann-Cristin Adolfsson, Verkställande Direktör Saab Kockums AB

Civilingenjör Bengt Lundin tilldelas belöning ur Kockums Jubileumsfond för hans arbete inom signaturområdet för ubåtssystemet.
Ett teknikområde som varje ubåtsnation med rang måste behärska och signaturanpassa är propulsortekniken. Det är ett mycket komplicerat teknikområde där signaturen är av stor betydelse och utslagsgivande beroende på vilken design som väljs och utformas för propulsorn.

Löjtnant Daniel Hakkarainen har varit C N9 och ansvarig för förbandets informations- och rekryteringsarbete i snart ett års tid. Hakkarainen har under denna tid uppvisat intresse, engagemang och arbetskapacitet som vida överstiger vad som normalt kan krävas av en sektionschef i allmänhet och en så ung sådan i synnerhet.

Civilingenjör Daniel Nilsson tilldelas belöning ur Kockums Jubileumsfond för hans mycket framgångsrika engagemang inom Stirlingsystemet. Daniel Nilsson har mycket grundläggande kunskaper i ämnesområdet Stirling, därutöver har Daniel ett positivt sätt gentemot sina arbetskamrater. Detta har tillsammans på ett föredömligt sätt bidragit till dagens och den framtida utvecklingen av Stirlingsystemet.

Civilingenjör Lars Rönnquist tilldelas belöning ur Kockums Jubileumsfond för
hans genuina engagemang som under lång tid och på många olika sätt bidragit till
att den svenska ubåtsindustriella förmågan vidmakthållits och utvecklats.

Doktor Tim Fristedt tilldelas belöning ur Kockums Jubileumsfond för hans
forskning har påvisat att nya sensorsystem kan ge en avgörande förmågehöjning
för svenska ubåtar.

Örlogskapten Tommy Lekenmyr tilldelas belöning ur Kockums Jubileumsfond för
han har under lång tid målmedvetet arbetat för en utveckling och kvalitetshöjning
av den marina signaturmätningsförmågan inom Försvarsmakten.

Stort grattis till samtliga pristagare!

Jan Thörnqvist
Marinchef

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *