På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Kustjägarlag vinner Tough Viking

Jimmie Adamsson

zmyc49mgfaqj8vkfks22

Ett lag med Kustjägare från Kustjägarnas Idrottsförening vann Tough Vikings lagtävling på lördagen den 31 augusti 2014. Laget bestod av Ludvig Åkerhielm, Jonas Drakenberg, Emil Kraft och Björn Johansson.

Tävlingen Tough Viking ute på Djurgårdslandet i Stockholm bestod av en 15 km lång hinderbana och är Nordens största och brutalaste så kallade Obstacle Race. Hinderbanan innehöll hårda, blöta och utmanande kilometrar fyllda med komplicerade hinder designade av bland andra specialister från Kustjägarna. Hindren var konstruerade för att ge deltagarna maximal utmaning och bestod av bland annat eld, is, el, taggtråd, lera, vass, armgång och amerikanska fotbollslag.

Andreas Berggren från Kustjägarna är initiativtagare till föreningens engagemang i Tough Viking.

– Jag såg att tävlingen fanns och såg direkt att det här var något vi ville förknippas med, liknar ju vår vardag och det finns ett värde att visa publiken vad vi kan. Jag kontaktade arrangörerna och frågade om vi kunde bidra vid skapandet av banan och hinder. Vårt hinder, Kustjägaren, tog ut sin rätt av deltagarna, säger Andreas Berggren, ordförande för Kustjägarnas Idrottsförening.

Marinchefen, konteramiral Jan Törnqvist fick beskedet om resultatet och kommenterar:

­– Jag var på plats vid förra årets tävling och såg det fantastiska arbete som lagts ned och det stora antal deltagare som fullföljde. Nu har jag läst att det blev en repris på den framgången. Jag blev mycket stolt då jag även i år såg ett Kustjägarlag i toppen på resultatlistan. Marinen levererar igen, mycket bra jobbat både vid engagemanget i tävlingen och till segern!

Mårten Granberg
Sällskapet Kustjägarveteraner

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *