På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Medaljering på MTS

Jimmie Adamsson

image

Idag medaljerades Tomas Eklund från Fjärde sjöstridsflottiljen för sin insats i Medelhavet ombord det danska fartyget Esbern Snare.

FN:s säkerhetsråd antog den 27 september 2013 resolution 2118 vari Syrien uppmanades att avbryta all tillverkning av kemiska stridsmedel samt förstöra de stridsmedel som de hade tillgång till. Som en följd av säkerhetsrådets beslut, påtog sig Organisationen för förbud mot kemiska stridsmedel (OPCW) ett samordnat ansvar för att verkställa avvecklingen av Syriens kemiska stridsmedel.I detta arbete deltar det danska fartyget Esbern Snare, som en del av den eskortstyrka som svarat för säkerheten för de lastfartyg som hämtar de kemiska stridsmedlen från Syrien.

Tomas har arbetat ombord som Battle Watch Captain, hans uppgift har varit att fungera som en av stridsgruppens stridledningsofficerare. Det vill säga att hålla koll vad som händer i fartygens närområde och ge underlag till styrkechefen när så behövs. Tomas har nu avlösts av Mats Melltorn.

Dagen började med hemkomstprogram på HRC och fortsatte med avrapportering på Högkvarteret med deltagande från utrikesdepartementet, MTS och andra delar av Högkvarteret. Efter rapporten genomfördes en kort ceremoni där Marintaktiskt chef brigadgeneral Ola Truedsson delade ut försvarmaktens medalj för internationella insatser.

Mats Karlsson
MTS M1

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *