På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

En bra dag

magnusjirlind

I det bästa rekryteringsvädret så besökte 58 elever från Bernadottegymnasiet Berga. Varje år så sker ett antal olika besök på 4.sjöstridsflottiljen, gemensamt för alla besök är att de är viktiga men vissa besök är extra viktiga, exempelvis besöket från Bernadottegymnasiet. Besöken ger oss en möjlighet att visa vad vi gör i den miljö vi jobbar i.

Efter en timmes föreläsningar om Amfibieregementet, Fjärde sjöstridsflottiljen och den grundläggande militära utbildningen var det dags för det som många av eleverna såg fram mest emot, de praktiska momenten.

_DSC4958_01_DSC4960_01 _DSC4976

Programmet bestod bland annat av rundvandring på fartyg, en tur med stridsbåt och ett vattenövningsmoment där eleverna fick känna på hur det kan vara att överge ett fartyg och överleva i vattnet tills hjälp anländer.

_DSC5040_01 _DSC5018_01 _DSC5001_01

Detta var ett utmärkt exempel på ett bra samarbete mellan Amfibieregementet, Fjärde sjöstridsflottiljen och Bernadottegymnasiet som renderade i en dag som alla inblandade kunde se som lyckad. Vi hoppas på fler besök från Bernadottegymnasiet!

Magnus Jirlind

Informationschef 4.sjöstridsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *