Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nijmegen 2013

kristinaswaan

Löven är gulröda, temperaturen skiftar mellan minusgrader och flera plusgrader. Hösten är här och sommaren känns ganska avlägsen. Några som lever på gamla sommarminnen är några soldater från 204.amfibieskyttekompaniet som i somras genomförde Nijmegenmarschen i Holland, en lite nätt sträcka på 16 mil. Soldaterna berättar om deras upplevelser.

Utmarsch första dagenAndra dagenAndra dagen fick vi skriva autografer på rastplatsernamarsch dag 3dag3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I augusti ställde personal ifrån 204. amfibieskyttekompaniet upp med en marschgrupp för att för tredje året i rad delta i Nijmegenmarschen.Kortfattat kan man beskriva arrangemanget som en marsch på 160 km som skall genomföras på 4 dagar, det är ca 45000 deltagare varav 5000 är militär personal ifrån många olika nationer.

I år var vi tolv stycken soldater ifrån 204. amfibieskyttekompaniet och en soldat ifrån amfibiedyk som deltog i vår marschgrupp, dessvärre var en av oss tvungen att bryta på grund av en knäskada. Redan när vi deltog första året, så var det vår förhoppning att Nijmegenmarschen skulle bli en ny tradition på kompaniet. Intresset att delta från förbandets andra kompanier var större än vad vi trodde, soldater från både 203.amfibieskyttekompaniet och från 201.ledningskompaniet har deltagit i marschen. Vi är alla lika stolta över att få representera våra respektive kompanier men också Amfibieregementet.

Det var en stor upplevelse för oss Svenska soldater att komma ner till Holland och uppleva den uppskattningen man fick ifrån civilbefolkningen, det är något vi aldrig upplever här hemma på samma sätt.

För soldater som inte har haft möjligheten att tjänstgöra utanför Sverige, så var enbart boendet en upplevelse. Alla deltagarna bodde på en militär camp med allt vad det innebar. På campen och även under marschdagarna hade vi möjligheten att träffa och umgås med soldater från andra länder. Det var lärorikt att dela med sig av varandras erfarenheter och kunskaper, det var också kul att se hur andra länder respekterar färgen på vår basker och vad det är för sorts förband som bär denna.

 

Gruppen Fotograf alla bilder: Elisabeth Forsman

Jag vill passa på att rikta ett tack för det stöd vi fick ifrån kompaniet och ifrån bataljonsförvaltaren vid lån av kompani fana.  Ett stort tack vill jag också rikta till Maria på försvarshälsan Berga för det stöd vi fick i samband med marschen.

Sergeant Svensson 204.amfibieskyttekompaniet

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

  • Elisabet Forsman 13 april 2014 20:38

    Fler bilder hittar ni på:
    http://forsvarsutbildarna.wordpress.com

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *