Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Kompaniet som skapar kontakt

kristinaswaan

Det krävs några man att få upp mastenMasten är snart uppe, sedan ska den rätas uppFörbereder att upprätta mast

Att vi har radiosamband, eller möjlighet att prata i telefon och tillgång till datorer, tar vi ofta för givet. Att det också fungerar när förbandet rör sig ute i skärgården eller i mera otillgängliga områden, är för oss lika självklara. De som möjliggör att förbandet i stort sätt alltid har kontakt är ledningskompaniet. I ur och skur tillser killarna och tjejerna att det alltid finns ett fungerande sambandsnät så att chefer på olika nivåer kan utöva ledning av sina förband. Det är relativt enkelt att till exempel upprätta en radiomast när underlaget består av en mjuk och stor grön äng, men det är en betydligt större utmaning att upprätta en mast på kala hårda klippor, då gäller det att vara uppfinningsrik. För dagen övades nyanställda soldater på att upprätta en radiomast, för att senare kunna genomföra det i förbandets naturliga terräng, skärgården.

 

Kristina Swaan, Amf 1

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *