Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Kompaniet som skapar kontakt

kristinaswaan

Det krävs några man att få upp mastenMasten är snart uppe, sedan ska den rätas uppFörbereder att upprätta mast

Att vi har radiosamband, eller möjlighet att prata i telefon och tillgång till datorer, tar vi ofta för givet. Att det också fungerar när förbandet rör sig ute i skärgården eller i mera otillgängliga områden, är för oss lika självklara. De som möjliggör att förbandet i stort sätt alltid har kontakt är ledningskompaniet. I ur och skur tillser killarna och tjejerna att det alltid finns ett fungerande sambandsnät så att chefer på olika nivåer kan utöva ledning av sina förband. Det är relativt enkelt att till exempel upprätta en radiomast när underlaget består av en mjuk och stor grön äng, men det är en betydligt större utmaning att upprätta en mast på kala hårda klippor, då gäller det att vara uppfinningsrik. För dagen övades nyanställda soldater på att upprätta en radiomast, för att senare kunna genomföra det i förbandets naturliga terräng, skärgården.

 

Kristina Swaan, Amf 1

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *