Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Skapar säkra sjövägar

kristinaswaan

Genom minvapnet kan man skapa säkra sjövägar

Inom ramen för den pågående övningen Northen Coast, sprängde 17.amfibiebevakningsbåtkompaniets sensorpluton under eftermiddagen fyra stycken sjöminor.

Minvapnet är välbeprövat och kan bland annat användas för att skapa säkra sjövägar för egna enheter såväl som för den civila sjöfarten då vi med hjälp av minor kan hindra och eller tvinga motståndaren att välja annan väg.

I det här fallet hade kompaniet fått till uppgift att omgruppera till Stockholms södra skärgård för att där lösa uppgifter som bland annat fick till följd att minor sprängdes.

 

 

 

Kristina Swaan, Amf 1

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

4 kommentarer

 • Göran Johansson 16 september 2013 17:14

  Verkar vara rätt så grunt vatten där detta skett

 • Alexandro 17 september 2013 09:47

  Sensorpluton skall det vara. Saknas ett s.

 • jimmy 17 september 2013 20:42

  Hej! Kul att se att det övas med kontrollerbara minor igen!=) Undrar hur det kommer att bli med minsystem m9, ska det avvecklas eller inte och är sensorpluton samma sak som minpluton var ?

 • sture 18 september 2013 18:58

  Ca 25 m.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *