På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Östersjön full av marina enheter

Jimmie Adamsson

Östersjön full av marina enheter

Bevbåt

Enheter ur Amfibieregementet har satt kurs och fart mot södra Sverige i syfte att delta på den marina multinationella övningen, Northern Coast 2013,som nu är i full gång. I övningen deltar mellan 2000-3000 soldater och sjömän, ett 35-talet fartyg av olika kaliber och ett antal helikoptrar. Det är en rejäl styrka som inledningsvis kommer att röra sig i områden kring södra och mellersta östersjön och Hanöbukten för att senare förflytta sig till nordligare delar i östersjön. Den första delen av övningen kommer att bestå av olika förutbestämda momentövningar, såsom till exempel vapenövningar, sjötrafikkontroller och annat. Efter halva tiden övergår övningen i ett tillämpat skede, där ingen av de ingående 14nationerna i förväg vet vad som ska hända, utan enheterna får uppgifter efterhand som de skall lösa. Den här typen av övningen är viktig ur många aspekter, dels för den marina utvecklingen, inte bara för Sverige utan för alla ingående nationer med en marin förmåga. Olika nationer får dessutom möjligheten att samverka vilket underlättar eventuella framtida gemensamma marina operationer. Det är dessutom första gången som Sverige står som värd för den här digniteten av en marin övning, vilket också ger värdefulla erfarenheter och kunskaper.

Följ övningen på Försvarsmaktens hemsida

 

Kristina Swaan, Amf 1

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *