Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Östersjön full av marina enheter

kristinaswaan

Östersjön full av marina enheter

Bevbåt

Enheter ur Amfibieregementet har satt kurs och fart mot södra Sverige i syfte att delta på den marina multinationella övningen, Northern Coast 2013,som nu är i full gång. I övningen deltar mellan 2000-3000 soldater och sjömän, ett 35-talet fartyg av olika kaliber och ett antal helikoptrar. Det är en rejäl styrka som inledningsvis kommer att röra sig i områden kring södra och mellersta östersjön och Hanöbukten för att senare förflytta sig till nordligare delar i östersjön. Den första delen av övningen kommer att bestå av olika förutbestämda momentövningar, såsom till exempel vapenövningar, sjötrafikkontroller och annat. Efter halva tiden övergår övningen i ett tillämpat skede, där ingen av de ingående 14nationerna i förväg vet vad som ska hända, utan enheterna får uppgifter efterhand som de skall lösa. Den här typen av övningen är viktig ur många aspekter, dels för den marina utvecklingen, inte bara för Sverige utan för alla ingående nationer med en marin förmåga. Olika nationer får dessutom möjligheten att samverka vilket underlättar eventuella framtida gemensamma marina operationer. Det är dessutom första gången som Sverige står som värd för den här digniteten av en marin övning, vilket också ger värdefulla erfarenheter och kunskaper.

Följ övningen på Försvarsmaktens hemsida

 

Kristina Swaan, Amf 1

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *