Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Östersjön full av marina enheter

kristinaswaan

Östersjön full av marina enheter

Bevbåt

Enheter ur Amfibieregementet har satt kurs och fart mot södra Sverige i syfte att delta på den marina multinationella övningen, Northern Coast 2013,som nu är i full gång. I övningen deltar mellan 2000-3000 soldater och sjömän, ett 35-talet fartyg av olika kaliber och ett antal helikoptrar. Det är en rejäl styrka som inledningsvis kommer att röra sig i områden kring södra och mellersta östersjön och Hanöbukten för att senare förflytta sig till nordligare delar i östersjön. Den första delen av övningen kommer att bestå av olika förutbestämda momentövningar, såsom till exempel vapenövningar, sjötrafikkontroller och annat. Efter halva tiden övergår övningen i ett tillämpat skede, där ingen av de ingående 14nationerna i förväg vet vad som ska hända, utan enheterna får uppgifter efterhand som de skall lösa. Den här typen av övningen är viktig ur många aspekter, dels för den marina utvecklingen, inte bara för Sverige utan för alla ingående nationer med en marin förmåga. Olika nationer får dessutom möjligheten att samverka vilket underlättar eventuella framtida gemensamma marina operationer. Det är dessutom första gången som Sverige står som värd för den här digniteten av en marin övning, vilket också ger värdefulla erfarenheter och kunskaper.

Följ övningen på Försvarsmaktens hemsida

 

Kristina Swaan, Amf 1

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *