Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Vigsel ombord HMS Halland!

Fredrik Norrby

Idag vigdes kapten Björn Forsshéll och fru Eva Forsshéll (fd Johansson) ombord på HMS Halland av amiralitetspastor Henrik Lindén. Björn och Eva träffades i de tidiga tonåren, dock dröjde det ända till den 11 september 2013 innan tillfälle gavs att cementera förhållandet.

Ringen är på! Björn och Eva gifter sig i HMS Hallands manöverrum (foto:1.ubflj/Försvarsmakten)

Ringen är på! Björn och Eva gifter sig i HMS Hallands manöverrum (foto:1.ubflj/Försvarsmakten)

Dagen inleddes med att sällskapet embarkerade HMS Halland för att sedan kasta loss och följa med fartyget ut i Karlskrona skärgård där sedan ceremonin hölls. På grund av vädret fick ceremonin genomföras i manöverrum som till sin natur är vattentätt. Vädret gav dock med sig senare varpå det gavs tillfälle att ta foto på däck där såväl brudparet som ubåten Halland visade sig från sin bästa sida, och såväl brudpar med gäster som besättning var mycket nöjda med dagen!

Brudparet kapten Björn Forsshéll och fru Eva Forsshéll, amiralitetspastorn och HMS Hallands fartygsledning efter genomförd vigselceremoni (foto: 1.ubflj/Försvarsmakten)

Brudparet kapten Björn Forsshéll och fru Eva Forsshéll, amiralitetspastorn och HMS Hallands fartygsledning efter genomförd vigselceremoni (foto: 1.ubflj/Försvarsmakten)

”Det kanske kan tyckas konstigt att man kastar loss med en ubåt och genomför bröllop, men för besättningen är en dag till sjöss ett bra tillfälle till övningar i navigation och manöver – att sedan få vara med om ett bröllop till sjöss är bara en bonus” säger örlogskapten Daniel Petrak, fartygschef på Halland.

Björn Forsshéll är en rutinerad ubåtsofficer, som numera tjänstgör som logistikofficer vid flottiljens underhållsgrupp.

Ett stort GRATTIS till Eva och Björn från oss alla på Första ubåtsflottiljen!

Fredrik Norrby
Chef Första ubåtsflottiljen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

3 kommentarer

 • Roger Klang 12 september 2013 07:38

  Gratulerar Björn och Eva Forsshéll till förbundet!

 • Christian Gunnarsson 17 september 2013 12:56

  Grattis Eva och Björn!
  Hoppas att Ni får ett bra och lyckligt liv tillsammans.

 • Jenny Larsson 25 december 2013 16:01

  Grattis till det fantastiska paret!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *