Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Tough Viking

Jan Thörnqvist

KJ-T-Viking
I strålande väder var jag och min familj igår ute och tittade på tävlingen ”Tough Viking” på Gärdet och Djurgården. Tävlingen som bäst kan beskrivas som en multisport och friskvårdstävling hade mönstrat ett stort antal deltagare. Tävlingen bestod av en hinderbana om 12 km med 15 fasta hinder bestående av ålning under nät, armgång, containrar, vatten och ishinder, lergator, klätterväggar, elhinder mm. Mängder av åskådare såg alla deltagare tappert kämpa för att ta sig genom banan. Kustjägarna hade byggt och ansvarade för en av prövningarna ungefär halvvägs på vägen, ett hinder med vatten och lera, som deltagarna klättrande och dykande skulle ta sig igenom.

Jag blev mycket stolt då jag såg resultatlistan, i toppen var ett Kustjägarlag bestående av Andreas Österlund, Ludvig Åkerheim, Per Lundberg, Danile Öhman och Johan Sjöblom. Marinen levererar, till sjöss och där havet möter land, i en krävande miljö där man måste var både uthållig och allround för att lösa uppgiften, igår såg vi bevis på det. Bra jobbat!

Se även inlägget om ”Tuff tävling avgjord mitt i Stockholmpå Amfibieregementets hemsida.

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

3 kommentarer

 • Tough Viking - UmeNytt.se - Nyheter Umeå Sverige - Nyhetsportal 2 september 2013 13:05

  [...] hade mönstrat ett stort antal deltagare. Tävlingen bestod av en hinderbana … Continue reading → Marinbloggen — Tag värvning: Försvarsmakten [...]

 • Soldaten 2 september 2013 21:16

  Bra jobbat! Hoppas själv på att kunna vara med nästa år. Verkar riktigt kul!

 • T Bergqwist 3 september 2013 09:43

  Mottot: Mod, kraft och Spänst gäller än.
  Bra jobbat!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *