Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Kustjägare i tuff tävling

kristinaswaan

 

blött och geggigtMI besökerEn grupp kustjägare som gärna tävlar nästa år igen

 

 

 

 

 

I söndags gick för första gången en av Sveriges tuffaste tävlingar av stapeln på Gärdet i Stockholm, TOUGH VIKING. Tävlingen handlade om att springa 12 kilometer och ta sig förbi 15 olika hinder, i lag eller enskilt. Den här typen av träning och tävling är som klippt och skuren för anställda i Försvarsmakten. Att tävlingen var som gjord för kustjägare och amfibiesoldater/officerare rådde det ingen tvekan om, när man såg slutresultaten.

Hela tävlingen med 4000 deltagare vanns av Kj Elit-lag, det var fler kustjägare i toppen. De tävlande utgjordes från Sällskapet Kustjägarna och ur Kustjägarkompaniet. Till nästa år hoppas vi på att än fler soldater, sjömän, officerare och civilanställda, ställer upp i denna fantastisk roliga tävling. Marininspektören konteramiral Jan Thörnqvist som besökte tävlingen, uttrycket sin beundran för alla deltagare, han var också själv intresserad av att delta.

 

Kristina Swaan, Amf 1

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *