Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

ME03 bidrog med stöd till sjukhus i Djibouti

Magnus Lindstedt

Under insatsen i Operation Atalanta har besättningen ombord på HMS Carlskrona och Stödenheten (NSE) samlat in över 8 600 kronor till välgörande ändamål. För dessa pengar har NSE köpt mjölkpulver, hygienartiklar med mera som skänktes till det Italienska sjukhuset i Balbala som är en stadsdel i Djibouti.

Chefen för NSE Ilkka Laine lämnar över gåvan till representanter för sjukhuset. Foto: Mats Jaxvall/Försvarsmakten

Chefen för NSE Ilkka Laine lämnar över gåvan till representanter för sjukhuset.
Foto: Mats Jaxvall/Försvarsmakten

Sjukhuset erbjuder gratis sjukvård, till behövande i Balbala som inte har råd med att bekosta vården med egna medel. Fattigdomen och misären är högst påtaglig i kåkstaden Balbala, där familjer lever under plåtar och tygstycken. Totalt så bor det mellan 100 – 200 tusen invånare i området. Stödbehovet är oändligt. Tack till er alla som bidragit, även vår lilla droppe i misären kommer att underlätta livet för någon behövande.

Ombord på HMS Carlskrona kunde besättningen lämna bidrag till insamlingen via Salong Bertils Insatslåda: Foto: Anders Kallin/Försvarsmakten

Ombord på HMS Carlskrona kunde besättningen lämna bidrag till insamlingen via Salong Bertils Insatslåda: Foto: Anders Kallin/Försvarsmakten

Även andra bidrag samlades in ombord och överlämnades till sjukhuset. Foto: Anders Kallin/Försvarsmakten

Även andra bidrag samlades in ombord och överlämnades till sjukhuset.
Foto: Anders Kallin/Försvarsmakten

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

4 kommentarer

 • 702 Pettersson 16 augusti 2013 15:52

  Tjoho!
  Hoppas de gillar leksakerna! ^^,

 • Veteranflottiljen 16 augusti 2013 16:05

  Bra gjort!!!
  Ni har visat att besättningarna på gråmålade fartyg med kanoner på däck tänker på, vill och kan hjälpa människorna som drabbas av oroligheter och fattigdom. Ni är en prydnad för Sverige!

 • Svante Hellberg 18 augusti 2013 19:45

  Insats låda = särskrivning

  • Jimmie Adamsson Svante Hellberg 19 augusti 2013 07:18

   Tack, fixat!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *