På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Örlogsbesök i Österled

jonaswikstrom

I helgen som varit genomförde Fjärde sjöstridsflottiljens minröjningsfartyg HMS Koster och HMS Ven ett örlogsbesök i Sankt Petersburg.  Besöket, som utgör en del av den bilaterala rysk-svenska arrangemangsplanen, var ett svarsbesök för den ryska korvetten Steregushchys besök i Stockholm, tidigare i år.

Besök St Petersburg aug 2013 033 bild (1) bild[1]

 

 

 

Örlogsbesöket skulle ha inletts i fredags, men av olika anledningar blev det försenat. Vi fick därför komprimera programmet och genomföra allt på två dagar. Så gott som alla officiella besök, mottagningar och guidade turer kunde dock genomföras enligt plan. Bland annat genomfördes ett mycket uppskattat utbyte mellan våra besättningar och besättningen på vårt värdfartyg, korvetten Machatjkala. Hon är avsedd för Kaspiska flottiljen och skall snart ombasera dit.

Besök St Petersburg aug 2013 054 Besök St Petersburg aug 2013 075 Besök St Petersburg aug 2013 030

Våra fartygs närvaro i Sankt Petersburg rönte ett stort intresse från såväl media som allmänheten. Ett antal journalister mötte oss vid förtöjningen och det gjordes tre separata reportage med intervjuer ombord under helgen. Många Sankt Petersburgs-bor köade i regnet på kajen när vi hade fartygen öppna för allmänheten under några timmar igår.

I morse kastade HMS Koster och HMS Ven loss för att ombasera hem till Berga efter ett bra och innehållsrikt besök för såväl oss som för våra ryska värdar. Jag är mycket nöjd med besöket och den respons vi fick från rysk sida.

 

Jonas Wikström

Chef Fjärde sjöstridsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *