På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nytt debattnummer av Tidskrift i Sjöväsendet under 2013!

Jan Thörnqvist

I likhet med föregående år så inbjuder Kungliga Örlogsmannasällskapet (KÖMS) in marinens yngre personal – soldater, sjömän, gruppbefäl, officerare och speciallistofficerare (inkl reservofficerare) t.o.m. OR 7 (fanjunkare) samt officer t.o.m. OF 2 (kapten) – att inkomma med debattinlägg kring utformningen av framtidens försvarsmakt i allmänhet och framtidens marin i synnerhet. Förra året blev detta riktigt lyckat och jag välkomnar åter igen initiativet och uppmanar alla med goda idéer att bidra.

Så här kommer det att gå till.....

Utvalda debattartiklar kommer att publiceras i Tidskrift i Sjöväsendet (TiS) nr 3 2013, som dessutom kommer att innehålla debattartiklar skrivna av de politiska ungdomsförbunden, vars partier finns representerade i Riksdagen (ungdomsförbunden kommer att inbjudas att deltaga), samt minst en artikel av marinkulturellt värde.

TiS nr 3 2013
Utgående från inkomna debattartiklar kommer även KÖMS att anordna  en till två  debattkvällar under 3 och 4 kvartalet 2013, en i Stockholm (prel. den 2 september) och senare under hösten i Karlskrona dit företrädare för myndigheter samt politisk nivå kommer att inbjudas. Som talare kommer de författare som skrivit de mest intressanta artiklarna att komma i fråga.

Samtliga författare som lämnat in inlägg i enlighet med nedanstående riktlinjer kommer att ges en tvåårig prenumeration på Tidskrift i Sjöväsendet, oaktat om inlägget ryms inom det aktuella numret eller inte.

Inbjudan till debatten finns på KÖMS hemsida.

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

 • Håkan Lindberg 27 juni 2013 21:09

  Kan verkligen rekommendera de yngre kollegorna att göra detta.
  Förra debattnumret blev mycket uppskattat och debattaftonen på Sjöofficerssällskapet i Karlskrona blev mycket välbesökt.
  Där framförde fyra av skribenterna(OR5-OF2) sina åsikter i närvaro av b.la MI.

  Tag chansen att föra fram hur ni vill ha eran framtida Marin.

  Fv Håkan Lindberg

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *