På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Summering av Marinens dag

Jimmie Adamsson

Då var Marinens dag i Stockholm avslutad. I strålande solsken har Marinen sedan i onsdags visat upp sig vid Skeppsbron och Stadsgården. Evenemanget har varit välbesökt. Som exempel kan jag nämna att minröjningsfartyget HMS Ven under lördagen besöktes av mer än 1700 besökare. Cirka 300 personer tog sig till Stadsgården för att bese HMS Sundsvalls kajshow.

001 DSC_8610 DSC_8602 DSC_8829 003 DSC_8700 DSC_8585 Marinens dag 2 007

Ubåtsflottiljen har visat HMS Halland och HMS Belos för allmänheten under flera dagar. När jag besökte Marinens dag i går så var det en lång kö vid HMS Halland. Enligt uppgift så besöktes ubåten under helgen av mer än 3800 personer. I morgon lämnar majoriteten av fartygen Stocholm för att återgå till sina ordinarie baser. Det kan de göra med stolthet, för Marinens dag har gått väldigt bra. Stort tack till alla som varit engagerade i detta evenemang.

Jonas Wikström

Chef Fjärde sjöstridsflottiljen

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *