Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Försvarsmakten söker efter minliknande föremål utanför Landsort.

Jimmie Adamsson

Bild från en tidigare hittad mina.

Bild från en tidigare hittad mina.

Som tidigare rapporterats här på bloggen händer det ett antal gånger årligen att misstänkta minor påträffas. Särskilt gäller detta när det börjar bli sommar och människor rör sig i skärgårdarna.

Under torsdagsförmiddagen fick Försvarsmakten uppgifter från två Gotlandsfärjor som iakttagit ett föremål som liknade en sjömina, cirka 15 distansminuter/27 kilometer sydost om Landsort. Just nu fortsätter sökandet med minröjningsfartyget HMS Spårö ur Fjärde sjöstridsflottiljen.

Den ammunitionsröjningsledare som var i beredskap gav sig ut till området med hjälp av ett av Kustbevakningens fartyg. Försvarsmakten genom Fjärde sjöstridsflottiljen och flera marina enheter samt helikopter sökte tillsammans med Kustbevakningen efter föremålet under torsdagen men inget föremål kunde påträffas.

Försvarsmakten sökte så sent som för en månad sedan igenom det här området och röjde då flera minor. Det kan alltså inte uteslutas att det rör sig om en skarp mina.

Sökningarna fortsätter nu med minröjningsfartyget HMS Spårö samt en bevakningsbåt.

Jimmie Adamsson
Infromationschef Tredje sjöstridsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *