På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Marinens dag i Stockholm

Jimmie Adamsson

Idag tjuvstartade Marinens dag i Stockholm. Evenemanget genomförs gemensamt av Fjärde sjöstridsflottiljen, Första ubåtsflottiljen och Amfibieregementet; vilket gör att vi kan visa upp en bred bild av Marinen.

Marinens dag 2 001

Marinens dag syftar till att visa upp oss, rekrytera individer till att söka grundläggande militär utbildning (GMU) med inriktning till något av Marinens förband samt att informera om Försvarsmakten och Marinen.

Inne vid Skeppsbron och Stadsgården ligger därför sedan i onsdags ubåten HMS Halland, minröjningsfartygen HMS Koster, HMS Ven och HMS Kullen, korvetterna HMS Visby och HMS Sundsvall, bevakningsbåten HMS Hurtig samt ubåtsräddningsfartyget HMS Belos förtöjda. Imorgon ansluter stridsbåtar från Amfibieregementet.

Marinens dag 2 007

Det här är ett evenemang som genomförs under flera dagar. Idag genomförs visningar ombord för särskilt inbjudna gäster. I morgon öppnas fartygen för allmänheten mellan klockan 1100 och 1630. Under dagen kommer det också att genomföras kajshow och förevisning av ammunitionsröjningsgrupp. Marinens musikkår bjuder på en spelning på Skeppsbron klockan 1215.

Passa på och besök oss och våra fartyg imorgon. Vi visar gärna upp oss och berättar om vår verksamhet. Mer information kan du hitta på www.forsvarsmakten.se

 

Jonas Wikström

Chef Fjärde sjöstridsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

2 kommentarer

  • Bloggar-Lennart 7 juni 2013 20:39

    Fantastiskt kul att se Kungl. Flottan visa upp sig för allmänheten. Försvaret, och framför allt flottan, behöver all uppmärksamhet. Stockholm och Stockholms skärgård är ju i alla fall Kungl. Flottans födelseplats och i dag (7/6) fyller flottan 491 år.

  • Mattias 23 december 2013 08:07

    Superkul! År 2014 planerar vi återträff då det är 20år sedan muck från Belos. Vi hoppas ju såklart att hon dyker upp även denna gång. När spikas datum för sommaren 2014?

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *