Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Veterandagen – en dag präglad av reflektion, tacksamhet och stolthet

Jan Thörnqvist

På Djurgården i Stockholm högtidlighöll vi idag Veterandagen för tredje året i rad.  Trots en gråmulen himmel och ett lätt strilande regn var det en bred uppslutning utanför Sjöhistoriska museet.  Eftermiddagen blev en mycket fin och värdig hyllning till alla militära och civila som genomfört och genomför insatser för Sverige nationellt och internationellt samt deras nära och kära.

Av H.M. Konungen medaljerade veteraner den 29 maj 2013

Av H.M. Konungen medaljerade veteraner den 29 maj 2013

Inledningsvis höll Kungen tal och invigde därpå det nya minnesmonumentet för veteraner, vilket fått namnet ”Restare”. Vid ceremonin medaljerade Kungen själv de veteraner som skulle hedras för sina insatser med Försvarsmaktens medalj för sårade i strid – ”För synliga och osynliga sår” – och Försvarsmaktens förtjänstmedalj i guld och silver, med och utan svärd- ”För förtjänstfulla insatser i strid”. Även Försvarsministern (länk) och Överbefälhavaren höll tal (länk). Mer läsning med foton från Veterandagen finns på Amfibieregementets hemsida.

Jag tycker det blev en fin dag, präglad av reflektion, tacksamhet och stolthet.

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *