På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Veterandagen – en dag präglad av reflektion, tacksamhet och stolthet

Jimmie Adamsson

På Djurgården i Stockholm högtidlighöll vi idag Veterandagen för tredje året i rad.  Trots en gråmulen himmel och ett lätt strilande regn var det en bred uppslutning utanför Sjöhistoriska museet.  Eftermiddagen blev en mycket fin och värdig hyllning till alla militära och civila som genomfört och genomför insatser för Sverige nationellt och internationellt samt deras nära och kära.

Av H.M. Konungen medaljerade veteraner den 29 maj 2013

Av H.M. Konungen medaljerade veteraner den 29 maj 2013

Inledningsvis höll Kungen tal och invigde därpå det nya minnesmonumentet för veteraner, vilket fått namnet ”Restare”. Vid ceremonin medaljerade Kungen själv de veteraner som skulle hedras för sina insatser med Försvarsmaktens medalj för sårade i strid – ”För synliga och osynliga sår” – och Försvarsmaktens förtjänstmedalj i guld och silver, med och utan svärd- ”För förtjänstfulla insatser i strid”. Även Försvarsministern (länk) och Överbefälhavaren höll tal (länk). Mer läsning med foton från Veterandagen finns på Amfibieregementets hemsida.

Jag tycker det blev en fin dag, präglad av reflektion, tacksamhet och stolthet.

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *