Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Marinen på plats i Göteborg till helgen

Jimmie Adamsson

svk100

I samband med Sjövärnskårens 100-årsjubileum samlas fartyg från Sverige, Norge och Danmark på Eriksberg i Göteborg.

Den svenska marinen deltar med annat tre korvetter, HMS Nyköping, HMS Stockholm och HMS Malmö. Utöver korvetterna kommer marinen att ha fler fartyg på plats, inte minst ett av världens vackraste seglande skolfartyg, HMS Gladan. Den norska marinen deltar med robotbåten HNoMS Glimt, som ingår i en serie fartyg vilka är bland världens snabbaste örlogsfartyg med bestyckning.

Utöver detta kommer det att finnas fartyg, förutom från jubilaren självt så klart, även från sjövärnskårens danska motsvarighet, sjöräddningssällskapet, sjöpolisen, räddningstjänsten och kustbevakningen. Alla fartyg kommer att vara öppna för besök på lördag och söndagen, för exakta tider, besök länken nedan.

Det kommer också att finnas personal på plats som kan svara på rekryteringsfrågor, både till Marinen och sjövärnskåren.

Läs mer på Sjövärnskårens webbsida.

Jimmie Adamsson
Informationschef 3.sjöstridsflottiljen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *