Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Rekryteringshelg i Norrköping

jonaswikstrom

I fredags förtöjde delar av Fjärde sjöstridsflottiljen i Norrköping. Syftet med besöket var att genomföra en rekryterings- och informationshelg. Besöket inleddes med en VIP-visning för särskilt inbjudna gäster från bland annat gymnasieskolor, Sjövärnskåren och ungdomar som har anmält intresse för Marinen via rekryteringskontoret.se (Försvarsmakten.se).

bild(1)

Totalt hade cirka 65 personer anmält sig. Gästerna möttes av ett par sjömän som stod vid rekryteringstältet. Efter att de hade fått sina VIP-pass var det dags att bege sig till det första fartyget, HMS Trossö, Där fick VIP-gästerna en genomgång av flottiljen och grundläggande militär utbildning, GMU. Grupperna delades sedan upp i två grupper inför rundvandringen som genomfördes på minröjningsfartyget HMS Ven och stödfartyget HMS Trossö. Det var många frågor under både presentationen och rundvandringen. Flera hade redan sökt eller tänker söka till GMU.

bild

Under lördagen var sedan det öppen visning för allmänheten. I strålande vårsol kom över 1400 besökare som ville titta på våra fartyg. Det är viktigt att vi visar oss för allmänheten för att informera om vad vi sysslar med och ge dem en bild av vår verklighet.

Jonas Wikström

Chef Fjärde sjöstridsflottiljen

 

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *