Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Losskastning för minröjningsinsats

Jimmie Adamsson

På väg västerut.

På väg västerut.

Idag kastade minröjningsfartygen HMS Vinga, HMS Ulvön och röjdykarfartyget HMS Sturkö loss och satte kurs mot operationsområdet på västkusten.

Där ska man under en dryg veckas tid, söka efter och oskadliggöra minor som fälldes under de båda världskrigen. Av de cirka 175 000 minor som fälldes i Östersjön och västerhavet ligger en del kvar på botten i varierande grad av nedbrytning. Flera gånger varje år oskadliggör marinens personal minor som påträffats antingen under denna typ av sökoperationer eller som privatpersoner hittar. Här kan du läsa vad man ska göra om man påträffar en vad man tror är en mina, eller annan typ av ammunition.

Fjärde sjöstridsflottiljens minröjningsfartyg kastade också loss idag och började samma typ av operation i ett område på ostkusten. Du kommer att kunna läsa om dessa, både här på bloggen och på Försvarsmaktens webbsida.

Jimmie Adamsson
Informationschef
Tredje sjöstridsflottiljen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *