På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Losskastning för minröjningsinsats

Jimmie Adamsson

På väg västerut.

På väg västerut.

Idag kastade minröjningsfartygen HMS Vinga, HMS Ulvön och röjdykarfartyget HMS Sturkö loss och satte kurs mot operationsområdet på västkusten.

Där ska man under en dryg veckas tid, söka efter och oskadliggöra minor som fälldes under de båda världskrigen. Av de cirka 175 000 minor som fälldes i Östersjön och västerhavet ligger en del kvar på botten i varierande grad av nedbrytning. Flera gånger varje år oskadliggör marinens personal minor som påträffats antingen under denna typ av sökoperationer eller som privatpersoner hittar. Här kan du läsa vad man ska göra om man påträffar en vad man tror är en mina, eller annan typ av ammunition.

Fjärde sjöstridsflottiljens minröjningsfartyg kastade också loss idag och började samma typ av operation i ett område på ostkusten. Du kommer att kunna läsa om dessa, både här på bloggen och på Försvarsmaktens webbsida.

Jimmie Adamsson
Informationschef
Tredje sjöstridsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *