På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Försvarsmaktens Logistikchef besökte ME 03

Magnus Lindstedt

I sin roll som inspektör för logistikfunktionen i Försvarsmakten besökte under gårdagen Generalmajor Bengt Andersson ME 03 i Djibouti. Syftet med besöket var att få en personig uppfattning om hur logistiken fungerat hittills under ME 03.

Besöket inleddes på ME 03 stödfunktion som finns baserad på den franska basen i Djibouti. Logistikchefen fick där en beskrivning av hur logistikförsörjningen fungerar till ME 03. Därefter följde ett besök ombord på Carlskrona där logistikföreträdare fick möjlighet att beskriva vilka utmaningar som finns inom logistikområdet vid en insats.

– Det övergripande intrycket är att logistiken fungerar till insatsen. Jag känner stolthet över att personalen är lojal och ambitiös för att lösa uppgiften, säger Generalmajor Bengt Andersson.

Bengt Andersson är också chef för produktionsledningens logistikavdelning vid Högkvarteret. I den rollen är han ansvarig för att logistikförbanden levererar det de ska till det förband som har ansvaret för att sätta upp ett insatsförband. För ME 03 var det tredje sjöstridsflottiljen som var ansvarig för rekrytering, utbildning och övning inför Operation Atalanta.

– Målsättningen är att vi ska göra lika hemma och borta. Där är vi inte än. Det finns friktioner i logistikkedjan och förutsättningarna för logistiken är olika till våra insatser, avslutar Bengt Andersson.

Generalmajor Bengt Andersson besökte maskincentralen på Carlskrona. Foto Anders Kallin/Försvarsmakten

Generalmajor Bengt Andersson besökte maskincentralen på Carlskrona. Foto Anders Kallin/Försvarsmakten

Logistikchefen lyssnar intresserat när förstemaskinisten Christoffer Lineskär berättar om verksamheten i maskincentralen. Foto Anders Kallin/Försvarsmakten

Logistikchefen lyssnar intresserat när förstemaskinisten Christoffer Lineskär berättar om verksamheten i maskincentralen. Foto Anders Kallin/Försvarsmakten

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *