På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Rock´n Roll för ME03

Jimmie Adamsson

Fältartistgruppen ME03
I måndags var jag och besökte detta glada gäng för att berätta lite om vår insats i Adenviken och om Djibouti inför deras tjänstgöring där.

 Jan, Tomas, Nicklas Nina, Andreas, Fredrik, Joel och Mats har varit på Livgardet för att förbereda sin insats i ME 03. Deras insats är av lite annorlunda slag då de är Fältartister som skall underhålla styrkan när den ligger hamn.

Att underhållning behövs, i fred och ofred, är sedan länge bevisat. Sverige är det enda land i världen som har en organiserad fältartistverksamhet knuten till Försvaret. Under beredskapsåren underhöll svenska artister våra soldater runt om i Sverige. Gamla tidningsurklipp vittnar om hur de allra populäraste artisterna stod på lastbilsflak, i hangarer eller på provisoriska scener utomhus och sjöng för de överlyckliga soldaterna och snart är det dags för detta gäng att stå på däcket på HMS Carlskrona och uppträda.

Försvarets Fältartistkår bildades 1953 och blev sedan Försvarets Fältartistförening 1956 och idag heter det Försvarets Fältartister och är en del av Svenska Försvarsutbildningsförbundet.

Under dagarna på Livgardet har de bland annat genomfört skyddstjänst där ett delmoment var brandsläckning, läkarbesök med vaccinering och sjukvårdstjänst samt fått en genomgång om läget i området och bakgrunden till insatsen.

På kvällarna har man lärt känna varandra bättre och börjat planera vilka låtar som skall vara med i uppträdandet.

 -Vi är mycket nöjda med utbildningen och sjukt taggade inför uppdraget hälsar gruppchefen och fältregissören Mats Hermansson.

Mats Karlsson
MTS M1

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *