På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Försvarsministern på besök

Jimmie Adamsson

 

Fartygschef Erik Öhrn och Försvarsminister Karin Enström.

Fartygschef Erik Öhrn och Försvarsminister Karin Enström.

Försvarsminister Karin Enström besökte idag Karlskrona där huvudnumret var att diskutera sjösäkerhet vid Baltic Maritime Science Park seminarium med temat ”The Safest Sea in the World?” som hölls på Blekinge tekniska högskola. Ministerns tal finns här. Marininspektören Jan Thörnqvist talade också vid seminariet. Han betonade att en bra myndighetssamverkan och ett gott internationellt samarbete är viktiga beståndsdelar i Östersjösäkerhet. Här nämndes särskilt det goda samarbetet och informationsutbytet inom sjöövervakning – Sea Surveillance Co-operation Finland Sweden (SUCFIS) och Sea Surveillance Co-operation Baltic Sea (SUCBAS), samarbete inom sjöminröjning – Baltic Ordnance Safety Board (BOSB) och nationell myndighetssamverkan inom undervattensområdet – Sjöstjärnan.

Efter seminariet besökte ministern HMS Nyköping, en av de Visbykorvetter i version 5 som Försvarsmakten opererar. Fartygschef Erik Öhrn berättade om de nya förmågorna som tillkommit i och med version 5, som exempelvis sjömålsrobot och minröjningsförmåga.

Jimmie Adamsson
Informationschef Tredje sjöstridsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

2 kommentarer

 • Anton 10 april 2013 19:32

  Välkomnades hon varmt vid besöket? Hur var stämningen på förbandet med tanke på de senaste uttalandet/beslutet om ytterligare besparingar på personalfronten?

  • Jimmie Adamsson Anton 11 april 2013 10:05

   Försvarsministern är självfallet alltid varmt välkommen att besöka oss och det är både roligt och viktigt att samtala och ge henne information om, i detta fallet, Visby version 5.
   Jimmie Adamsson Informationschef 3.sjöstridsflottiljen

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *