På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Fokus – revision…

Fredrik Norrby

I veckan pågår revision av Första ubåtsflottiljens sjösäkerhetsledningssystem. Revisionen leds av kommendör Mikael Wendel som är chef för Sjösäkerhetsinspektionen (SJÖI) i Högkvarteret.

Kn Thomas Blissing (SjösäkO 1.ubflj) och kmd Mikael Wendel (C SJÖI) - avbildade under pågående revision

Kn Thomas Blissing (SjösäkO 1.ubflj) och kmd Mikael Wendel (C SJÖI) – avbildade under pågående revision

För Första ubåtsflottiljen, som verkar med fartyg och enheter på och under vattenytan, är säkerheten för personalen av central betydelse. Det är därför mycket bra att få kompetent stöd med att bedöma om vårt säkerhetstänkande, vårt sjösäkerhetsledningssystem och organisation har några brister och hur dessa i så fall ska åtgärdas.

Under revisionen görs en mängd intervjuer med personal från flottiljen, kontroller av rutiner i land och ombord samt granskning av fastställd dokumention.

I samband med inspektion har flottiljen även erhållit ett operativ inspel (övningsexempel) – en dykare från annan nation har omkommit i samband med övning på HMS Belos. Hur hanteras detta av förbandet och finns tillräckligt stöd i flottiljens dokumentation?

Jag ser fram emot den första feedbacken från SJÖI nu på torsdag!

Fredrik Norrby
Chef Första ubåtsflottiljen

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *