Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Sjöstridsflottiljerna vaktar slotten

jonaswikstrom

Klockan 12.15 idag var det dags för sjöstridsflottiljerna att påbörja det första av årets två veckolånga högvaktspass. Tillsammans med Marininspektören, konteramiral Jan Thörnqvist, deltog jag vid högvaktsavlösningen vid Kungliga slottet när fjärde sjöstridsflottiljen förfångade högvaktsstyrkan från Ledningsregementet. Det märktes tydligt att några veckors intensiv träning har gett resultat. Det var en mycket prydlig ceremoni som genomfördes med stor precision, trots ett något halt underlag. Det börjar bli tradition att vi genomför vår högvakt i snö, is och kyla.

Efter högvaktsavlösningen besökte vi även Drottningholms slott för att träffa högvaktsstyrkan från tredje sjöstridsflottiljen. Besöket på Drottningholm avslutades med att Marininspektören visiterade posterna tillsammans med vaktchefen.

En bra dag i slottsmiljö.

 

Jonas Wikström

Chef 4.sjöstridsflottiljen

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *