Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Inryckning på ME03

Jimmie Adamsson

Kontingentschefen Mathias Jansson tar emot på backen

Kontingentschefen Mathias Jansson tar emot på backen

Om åtta veckor ska personalen som ingår i ME03 vara färdigutbildade och klara för insats. Det är kort tid men vi ska zlatanera och bli klara i tid. 

Idag genomfördes den första ”divisioner med alle man” ombord på HMS Carlskrona. I stort sett samtliga ingående i den 151 personer starka styrkan samlades på fartgets back för att lyssna till kontingentschefen, tillika fartygschefen, kommendörkapten Mathias Janssons välkomsthälsning. Sjukvårdspersonal, bordningsstyrka, helikopterenhet, Carlskronas ordinarie besättning samt särskilt rekryterade befattningar ställde upp under ordnade förhållanden. Några har inte hunnit hämta ut uniformen ännu och för andra var det första gången ombord på ett örlogsfartyg. Förväntan är hög bland besättningen att snart få påbörja det många gått och väntat på. Från och med idag startar intensiva förberedelser med fartygsutbildning, insatsutbildning, egna utbildningar beroende på befattning och samträning av alla ingående delar till sjöss under de kommande veckorna.

Fotbollen som symboliserar att zlatanera

Fotbollen som symboliserar att zlatanera

 – Vi ska zlatanera, sa Mathias Jansson och höll samtidigt en fotboll i handen syftandes på att vi ska ta oss an och klara uppgiften med kraft.

 I mitten av mars är det planerat att fartyget lämnar Karlskrona för att påbörja förflyttningen ner till insatsområdet.

Anders Kallin
PAO ME03

Fotnot: ”Zlatanera” finns med i Språkrådets nyordslista för 2012 (pdf). Betydelsen är att ”klara något med kraft” eller att ”dominera”.

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

2 kommentarer

  • Jimmie Adamsson 8 januari 2013 11:03

    Hej Perman, i dagsläget är det exakta datumet lite osäkert. Vi kommer självklart att återkomma i frågan när det är bestämt. /Jimmie Adamsson

  • Perman 8 januari 2013 10:54

    Finns det något exakt datum bestämt när Carlskrona kommer att ge sig iväg? Det vore kul om man kunde följa henne på webkamerorna i Kielkanalen och utanför Cuxhaven som förra gången.

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *