Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Minnessten över omkomna sjömän invigd i Västervik

anderslutz

I samband med att marininspektören, konteramiral Jan Thörnqvist, besökte Flottans Män i Västervik den 18 december genomfördes en återinvigningsceremoni av en minnessten vid Sjöfartsmuseum på Kulbacken i Västervik. Minnesstenen hedrar de svenska sjömän som omkom vid tjänsteutövning under första- respektive andra världskriget. Flottans Män i Västervik hade av museichefen, Olof Nimhed, fått hedersuppdraget att välja plats för minnesstenen. Stenen har fått en framträdande plats på en berghäll vid ett gammalt Båtsmanstorp i anslutning till sjöfartsmuséet.

Marininspektören inledde med ett kort tal, varefter Flottans Mäns Sångarlag sjöng ”Hem det bär” samt psalmen ”Vår Gud är oss en väldig borg”. Flottans Mäns Kaplan, Mariett Ädel-Skiöld läste ett minnestal och förrättade därefter bön. Därefter hölls en tyst minut till minne av de omkomna. En värdig och vacker ceremoni.Flottans Män inbjöd därefter till muséets lokaler där Marininspektören höll ett anförande om ”Marinen idag och i morgon” följt av en allmän diskussions- och frågestund.

Kvällen avslutades med samkväm i Flottans Mäns trevliga lilla ”Marinstuga”.

Anders Lütz
MI Adjutant

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *