Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

HMS Nyköping och HMS Visby i förbandsverksamhet

Jimmie Adamsson

HMS Nyköping under gång i en vintrig Blekingeskärgård.

HMS Nyköping under gång i en vintrig Blekingeskärgård.

Idag nåddes en milstolpe för korvett Visby. HMS Visby och HMS Nyköping gick in fullt ut i förbandsverkamhet för de båda sjöstridsflottiljerna. Med det menas att de fullt ut, med ubåtsjaktvapen, minröjningsförmåga, bestyckade med sjömålsrobot och med flygplatsfunktion för start och landning av helikopter, kan ingå i Försvarsmaktens insatsberedskap.

I närvaro av FMV projektledare, Anders Nilsson, och riksdagsledamöterna Peter Jeppsson (S) och Annicka Engblom (M), hölls en kort ceremoni som markerade detta. HMS Visby tillhör numera Fjärde sjöstridsflottiljen och HMS Nyköping Tredje sjöstridsflottiljen. Fartygscheferna Per Öhrstedt och Erik Öhrn med sina besättningar är nu klara för såväl nationella som internationella insatser.

Själv har jag kväll förmånen att få åka med HMS Visby upp till Berga för att formellt lämna över fartyget till kommendör Jonas Wikström och Fjärde sjöstridsflottiljen, en sjötur jag ser fram emot.

Jag vill slutligen passa på att tacka Provturskommando Visby och de båda besättningarna för ett mycket gott arbete och önska Marinbloggens läsare God jul och ett gott nytt år.

Magnus Jönsson
Chef Tredje sjöstridsflottiljen

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *