Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Marinen presenteras i ny film.

Jimmie Adamsson

Nedan kan du se den nya filmen om dagens marin, som på mitt uppdrag har tagits fram av Sjöstridsskolan med stöd av de marina förbanden och Combat Camera. Filmen skildrar övergripande den miljö marinen verkar i samt marinens uppgifter och resurser. 

Marinen håller idag hög kvalitet såväl personellt som materiellt. Vi har levererat och levererar insatser på svenskt territorium, i och utanför närområdet. Vår marina verklighet ska vi självklart också visa upp och tala om. Syftet med filmen är, i första hand, att informera om och väcka intresse för vår marin. 

En engelsk version finns här (nytt fönster).

Läsvärt är även broschyren ”Marinen för säkerhet och fred”. 

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

 • Sjöman Svensson 28 november 2012 23:10

  Snyggt!
  Nu är jag lite sen, men:
  Jag hoppas bara att broschyren inte har gått på tryck än, för det verkar som om korrekturläsaren är på bemanningsuppdrag, alternativt föräldraledig.
  Korvetten HMS Gävle är fortfarande av Göteborgsklass, men jag misstänker att broschyren är tänkt att hålla även nästa år, så det må väl vara hänt. Vad som blir lite tokroligt är att 3.sjöstriflj hävdas ha rökdykarfartyg!

  //Svensson, sjöman

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *