På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Marinen presenteras i ny film.

Jimmie Adamsson

Nedan kan du se den nya filmen om dagens marin, som på mitt uppdrag har tagits fram av Sjöstridsskolan med stöd av de marina förbanden och Combat Camera. Filmen skildrar övergripande den miljö marinen verkar i samt marinens uppgifter och resurser. 

Marinen håller idag hög kvalitet såväl personellt som materiellt. Vi har levererat och levererar insatser på svenskt territorium, i och utanför närområdet. Vår marina verklighet ska vi självklart också visa upp och tala om. Syftet med filmen är, i första hand, att informera om och väcka intresse för vår marin. 

En engelsk version finns här (nytt fönster).

Läsvärt är även broschyren ”Marinen för säkerhet och fred”. 

Jan Thörnqvist
Marininspektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

 • Sjöman Svensson 28 november 2012 23:10

  Snyggt!
  Nu är jag lite sen, men:
  Jag hoppas bara att broschyren inte har gått på tryck än, för det verkar som om korrekturläsaren är på bemanningsuppdrag, alternativt föräldraledig.
  Korvetten HMS Gävle är fortfarande av Göteborgsklass, men jag misstänker att broschyren är tänkt att hålla även nästa år, så det må väl vara hänt. Vad som blir lite tokroligt är att 3.sjöstriflj hävdas ha rökdykarfartyg!

  //Svensson, sjöman

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *