På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Bernadottegymnasiet på besök

magnusjirlind

Klockan åtta på morgonen var gymnasieeleverna från bernadottegymnasiet insuttna i föreläsningssalen på Berga. Många av eleverna hade nog lite högre puls en vanligt då programmet för dagen ännu inte var känt. Direktiven var att de skulle ha på sig oömma kläder som kunde bli blöta.4.sjöstridsflottiljen och Amfibieregementet började med att presentera sina förband för de cirka 70 eleverna. Därefter var det slut med att sitta och lyssna, eleverna delades in i två grupper där den ena gruppen transporterades bort skyddstjänstskolan och Särimner. Särimner är en övningsplattform som simulerar vatteninträngningar och många andra delar som ingår i skyddstjänsten ombord på ett fartyg.

Med kallt vatten upp till hakan, rökmaskin och lutande mark under fötterna satte elevernas ledarskap, kämparanda och många andra kunskaper på prov. Några trodde nog att man skulle klara sig torra från detta moment men övningsledaren och hans personal ville annorlunda. Det verkade som om momentet var lyckat, många skratt och ett gediget engagemang från eleverna.

Den andra gruppen fick en rundvandring på området och sedan kliva ombord på korvett och minröjningsfartyg. Det är bra och roligt att kunna visa upp vår materiel och prata om det vi gör i samma miljö som vi jobbar i.

Efter lunch skiftade grupperna moment och när dagen var slut så fanns det många trötta ögon. Med så många intryck att bearbeta och upplevelser som man fått så är det inte så konstigt.

Tack för en bra dag Bernadottegymnasiet, hoppas vi ses snart igen.

Magnus Jirlind

Informationschef 4.sjöstridsflottiljen

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Ett forum för oss som är intresserade av marinen och marina frågor. Vi uppmanar alla att delta i debatten.

1 kommentar

  • Helena Timdahl Franke 16 november 2012 11:31

    Härliga bilder! Tack amf och 4 sjöstridsflottiljen för en fantastisk dag för våra elever, det var mycket uppskattat.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *